Sporten in de buitenlucht onder begeleiding

Buiten word je fitter dan binnen

Buiten word je fitter dan binnen.

Groningen, 4 januari 2021

Mijn racefiets weer gevonden in de schuur. Stof eraf gehaald,ketting ingevet, helm gepakt, ski ondergoed aan, handschoenen aan en gaan. Op de racefiets met 3 graden en koude Noordoosten wind. Waarom doe ik dit eigenlijk in mijn vrije tijd? Na 10 minuten fietsen weet ik het weer. Ik voel me vrij. Vrij om te gaan waar ik zin in heb. Het ultieme gevoel van vrijheid. Die door de lockdown waar alles bijna dicht is en alle leuke dingen niet meer mogen geniet ik nog meer van fietsen.

De reden dat ik was gaan fietsen is dat last had van mijn bilspier door de andere buitenactiviteit die ik graag uitvoer.  Hardlopen in natuurgebied Kardinge, Meerstad of een rondje van mijn huis in de Oosterparkwijk naar het Paterswoldsemeer. Naast dat mijn conditie verbetert, merk ik dat ik ook mentaal het fijn vind om buiten te sporten. Hoofd leeg na een drukke week met werk en kinderen. Thuisonderwijs geven aan mijn zoon Gijs van 6 en dochter Emma van 2 ook nog vermaken. Heerlijk om na een dag met de kinderen eigen tijd te hebben en te gaan bewegen. In de buitenlucht geeft mij dat een fijn gevoel.

Hoe komt dit eigenlijk?

Er is gebleken dat buiten sporten extra effecten op je mentale gezondheid heeft. Je maakt buiten namelijk meer endorfine aan. Dit leidt, in combinatie met zonlicht, tot een gelukkiger en ontspannen gevoel, minder stress en meer creativiteit.

Vind jij in de buitenlucht bewegen ook fijn? Wil je hier begeleiding bij hebben? Graag help ik je in de buitenlucht fit te worden met de volgende diensten:

Iedereen Fit

HIT Penalty Box training

Mamma Fit

Personal training

Hardlooptraining

Hardlooptraining kinderen